top of page
AnsPhotography_2021_business_JennyCornelis_7Y0A5743.jpg
About

Over Jenny Cornelis

JennyCornelis - Personal Development Expert

Wat bracht mij tot Catusco? 

Jarenlang werkte ik als vertaler. Een job waar ik best goed in was en die ik graag deed. Toch miste ik iets, het bracht me niet de vervulling waar ik naar verlangde. Toen ik een opleiding MBTI volgde en me hierin verdiepte, begreep ik wat er aan de hand was. Ik herkende mezelf steeds minder als introvert, wat ik tot dan toe steeds gedacht had vanuit een vrij eenzame job. Ik ontdekte net dat ik een mensenmens ben en verbinding met anderen nodig heb om me energiek te voelen. Een wereld van persoonlijke groei ging voor me open. De goesting om als trainer/coach te werken kwam boven borrelen. Ik schoolde me bij om die droom waar te maken en in 2011 richtte ik Catusco op.

 

Investeren in persoonlijke ontwikkeling heeft een enorme impact. Dat heb ik zelf mogen ervaren en ik zie het ook keer op keer gebeuren bij deelnemers. Als je jezelf beter leert kennen en begrijpen, zit je beter in je vel en kan je je unieke energie en talenten zo inzetten om krachtiger te presteren en meer voldoening te ervaren. Dit wens ik iedereen toe, ook jou en je team!    

Het menselijk potentieel is voor mij van onschatbare waarde, ook in de bedrijfswereld. Veranderingen volgen elkaar in sneltempo op en vragen flexibiliteit en wendbaarheid van alle medewerkers. Het loont om in te zetten op persoonlijke ontwikkeling en stil te staan bij centrale vragen als: Wie ben ik en wat geeft mij energie en voldoening? Hoe kan ik effectiever communiceren en mijn boodschap zo brengen dat de ander die kan ontvangen? Hoe kan ik succesvol leidinggeven en het beste in anderen naar boven halen? Hoe kan het team beter samenwerken en elkaar versterken om straffe resultaten neer te zetten?  

Waarom 'Catusco'? 

In het latijn staat Catus voor intellect. Als intelligente mens gebruik je je hoofd om te denken en bewuste keuzes te maken. Die keuzes werken het beste wanneer ze in lijn zijn met je gevoel, jouw innerlijke waarden en kompas. Gevoel en intellect werken samen. De vertaalslag naar concreet gedrag is de volgende stap.

 

Co staat voor communication, collaboration, colleagues, … Woorden die ik, als Cornelis, hoog in het vaandel draag.

logo-catusco
Jenny Cornelis - opleidingen

Welke opleidingen vormden mij als trainer/coach? 

Mijn startpunt was een basisopleiding als vertaler. Ik verdiepte me volop in de persoonlijke ontwikkeling en behaalde als trainer/coach diverse getuigschriften:  

 • Lencioni Coach-the-Coach

 • Myers-Briggs Type Indicator Facilitator (MBTI) 

 • Insights Discovery Practitioner 

 • Systemisch coachen in teams en organisaties

 • Neuro Linguistisch Programmeren Trainer (NLP)

 • ParticipAgile Practitioner

 • Verbindende/geweldloze communicatie 

 • Stress & Burnout coach 

 • Systeemcoach 

 • Life coach 

 • Acteren voor trainers 

 • Improvisatie & groepsdynamica 

 • Visuele facilitatie 

 • … ​

Wie ben ik in mijn vrije tijd? 

Ook buiten de werkuren leef ik op van connectie en omring ik me graag door de bijzondere mensen in mijn leven. Ik woon samen met mijn zoon Steven in Braine-l’Alleud. Mijn vrienden ontmoet ik regelmatig op allerhande locaties en vaak vloeit daar een diepgaand gesprek uit voort. Om rust en vertraging te vinden trek ik met de wandelschoenen de natuur in, ga ik aan het dansen of kruip ik op de bank met een meeslepend boek. Plezier staat centraal en ik geniet volop van diverse culturele en culinaire activiteiten. 

JennyCornelis - oprichter catusco

Benieuwd naar meer? 

Beluister de podcast, waar ik samen met collega’s trainers/ondernemers Nico en Nathalie het gesprek aanga over zelfkennis en anderen begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling. 

Wil je samen aan de slag gaan? Contacteer me, ik kijk er al naar uit!  

bottom of page