top of page

Jarenlang werkte ik als vertaler. Een vrij eenzame job. Ik begreep niet waarom het me niet de vervulling bracht die ik had gehoopt, want ik was best goed in wat ik deed, en ik hield er ook van. Pas toen ik een MBTI opleiding volgde en mijn eigen profiel en functioneren onder de loep nam, begreep ik wat er aan de hand was. Ik bleek een echt mensenmens te zijn, terwijl ik mezelf altijd als introvert had gezien... Deze groeitraining opende een hele nieuwe wereld voor mij. Het werd me duidelijk dat ik me pas goed zou voelen als ik in interactie met mensen zou werken.

 

Ik ben er gaandeweg achtergekomen dat ik zelf trainer en coach wou worden. Ik ondernam actie, ik schoolde me bij en richtte na een aantal jaren Catusco op. Sindsdien werk ik als trainer, coach en consultant in personal development. 

Het ontwikkelen van menselijk potentieel is voor mij van onschatbare waarde in het goed runnen van een bedrijf. We leven in een snel veranderend tijdperk, waarin ook bedrijven zich razendsnel dienen aan te passen. De tijd van strikt top down management en focus op de louter mentale aanpak lijkt te kantelen. De torenhoge burn-out cijfers en werkstress gerelateerde problemen, maken duidelijk dat er een andere aanpak nodig is, een mensgerichte aanpak. 

Hoe kan ik succesvol leidinggeven? Hoe kan ik mijn team beter laten samenwerken? Hoe kunnen we effectiever communiceren met elkaar? Dit zijn vragen die centraal staan als je wil gaan voor een mensgerichte aanpak. En dit zijn ook de vragen die centraal staan bij Catusco.

Ik weet uit eigen ervaring wat een enorme impact het kan hebben om te investeren in persoonlijke ontwikkeling, en zag dit sindsdien ook bij anderen keer op keer gebeuren. Mensen zitten beter in hun vel, halen meer voldoening uit hun dag, presteren beter en voelen meer voldoening. Dit wens ik iedereen toe, ook jou en je team!

 

Voel je zin om samen aan de slag te gaan? Contacteer me, ik kijk er alvast naar uit! 

Kern van mijn aanpak

 • RESULTAATGERICHT 

Om tot een duurzaam resultaat te komen, vertrek ik altijd van de realiteit binnen jouw bedrijf. Ik luister aandachtig naar wat precies de noden zijn en samen zoeken we de gepaste oplossing. Ik ga verder dan tips en tricks, en werk aan een nieuwe mindset zodat elk resultaat de start is van een nieuw actieplan.

 • DE DEELNEMER STAAT CENTRAAL

Ik kies ervoor te inspireren en mogelijke pistes voor te stellen, eerder dan op te leggen. Zo ontstaat er een klimaat van wederzijds vertrouwen en respect, wat het resultaat ten goede komt. 

 • GRONDIGE OPVOLGING

Mijn begeleiding stopt niet als ik de deur van het (virtuele) opleidingslokaal toetrek. Elke deelnemer krijgt een persoonlijke uitnodiging om verder aan de slag te gaan met zijn of haar actieplan. De resultaten hiervan worden ook in samenspraak met de deelnemers teruggekoppeld met het bedrijf zodat eventuele bijkomende noden kunnen gedetecteerd worden.

Catusco_JennyCornelis_coach-trainer.jpg
Catusco-cv.jpg

Training & certificatie

 • Systeemcoach

 • Visual Facilitation

 • Acting course for trainers

 • Improvisation and Group Dynamics

 • ParticipAgile Foundation and

  Practitioner

 • Neuro Linguistic Programming

 • Non-Violent Communication

 • Stress and Burnout Control

 • Life Coach

 • MBTI Step I

 • Insights Discovery

 • Degree in Translation

Perfect tweetalig NL / FR

Aangezien ik tweetalig ben, kan elke training zowel in het Nederlands als in het Frans doorgaan. Ook een combinatie van beide talen in één en dezelfde  training is perfect mogelijk. Dit biedt uitkomst voor 2-talige teams. Zo kan ieder teamlid zich uitdrukken en aangesproken worden in zijn eigen moedertaal.

catusco_Jenny_Cornelis_Train_the_trainer.jpg
Catusco_JennyCornelis_podcast.jpg

Beluister mijn podcast

Een tijdje terug was ik te gast in de Podcast van Nathalie en Nico van When to Become. In deze Podcast worden coaches en trainers uit Vlaanderen en Nederland geïnterviewd rond de vraag hoe zijn hun klanten helpen een beter leven uit te bouwen.

Beluister hier de aflevering met mij

Zin om samen aan de slag te gaan? 

bottom of page