top of page
3.1. Foto leadership bijgeknipt.jpg
About

Leadership

Als leider is het een kunst én uitdaging om optimale omstandigheden te creëren waarin je medewerkers het beste van zichzelf kunnen geven. Het is telkens een balans vinden tussen enerzijds focus op de resultaten en anderzijds elke medewerker in de eigen unieke talenten, sterktes en noden naar waarde te schatten. 

Leadership start bij jezelf! Wie ben ik? Wat zijn mijn waarden, talenten en noden? Hoe ga ik met de uitdagingen op mijn pad om? Hoe geef ik mijn leiderschap vorm, zowel ten aanzien van mezelf als naar anderen toe? Hoe kan ik het beste uit anderen naar boven halen?  

Verschillende hindernissen kunnen spelen: 

  • Mijn leiderschap sluit aan bij een deel van de medewerkers, maar met anderen loopt het echt stroef. 

  • Mijn teamleden nemen niet het verwachte eigenaarschap op. 

  • Ik voel me als leider gewrongen tussen verschillende belangen en heb het gevoel tekort te schieten. 

  • Mijn team gaat gebukt onder stress, ieder op zijn eigen manier. Hoe kan ik hen ondersteunen? 

Het aanbod van Catusco omvat zowel individuele coaching als groepstraining of een combinatie van beide. Ik nodig je uit om ‘het probleem’ anders te bekijken, zodat er ruimte kan komen om de essentie te begrijpen. Wat zit er echt in de weg of wat ontbreekt er nu? Ik inspireer je om de mogelijkheden te verkennen en andere paden te bewandelen. 

Insights Discovery

Kleurrijke profielen in je team

Insights Discovery is een helder en toegankelijk kleurenmodel. Het helpt om onszelf en anderen beter te begrijpen. De kleuren geven je meer inzicht in de onderlinge voorkeuren, verschillen en behoeften. Het is de mix van de kleuren die ieder net uniek maakt. 

Als je als leider je eigen profiel en de profielen van je teamleden leert kennen, zal er een kleurrijke wereld opengaan die je handvaten biedt om ieder teamlid op een goede manier aan te sturen. Je krijgt meer zicht op zowel de individuele als de gemeenschappelijke voorkeuren en noden, waardoor je gedrag hierop meer kan gaan aanpassen wat het team en de resultaten ten goede zal komen. 

Insights foto's kaarten
situationeel leiderschap Catusco

Situationeel leiderschap

De juiste leiderschapsstijl op elk moment

Als leider krijg je diverse uitdagingen op je bord om elk van je teamleden op de meest gepaste wijze te ondersteunen. Niet enkel de persoonlijkheid van je teamlid speelt een rol, ook de taakvolwassenheid bepaalt de mate en wijze van ondersteuning die er nodig is. Welke leiderschapsstijl sluit aan bij de concrete situatie? 

Business Coaching

Ondersteuning bij specifieke uitdagingen

Wil je stilstaan bij jouw specifieke uitdagingen? Wil je een blik werpen op jouw aanpak van je concrete team en teamleden? Staan er grote veranderingen op til? Heeft je team een groeispurt achter de rug? Samen en op maat gaan we aan de slag. 

Business coaching Caruso
bottom of page