top of page

Communication Skills

In ons aanbod hebben we verschillende opleidingen die focussen op communicatie in een professionele context. Door de vaardigheden uit deze trainingen toe te passen, wordt het veel eenvoudiger om je boodschap juist te laten overkomen, meer impact te genereren, en ook moeilijke zaken bespreekbaar te maken. 

Samen kunnen we aan de slag gaan met bijvoorbeeld deze vragen:

  • Mijn intentie is goed, maar mijn woorden komen vaak verkeerd over. Hoe kan ik dat veranderen?

  • Ik merk dat ik met mijn woorden niet de gewenste impact bereik bij mijn medewerkers.

  • Ik wil graag groeien naar een team waarin open communicatie heerst en waarin men op een positieve manier feedback kan geven én ontvangen.

  • Enzovoort ..

Benieuwd hoe je jouw team kan versterken door de communicatie te verbeteren?

Ontdek het aanbod hieronder:

Klantgericht communiceren

In deze training krijg je inzicht in hoe jouw klanten je communicatie ervaren. Je leert de onbewuste patronen in je communicatie herkennen en krijgt hier veel meer bewustzijn rond.

Je leert verder in te spelen op de behoeften en signalen van je klanten. Zo besteed je op een persoonlijke en toch efficiënte manier energie aan een duurzame klantenrelatie. 

Catusco_klantgericht-communiceren.jpg
Catusco_training_feedback-geven.jpg

Feedback geven

Feedback is een geschenk. Je helpt zowel je gesprekspartner als jezelf te groeien dankzij de constructieve input die je geeft. 

In deze training verwerf je inzichten in de verschillende elementen die een rol spelen in het geven van feedback, en ga je actief aan de slag om ze je helemaal eigen te maken.  

Evaluatiegesprekken voeren

Talenten inzetten en betrokkenheid creëren zijn belangrijk om gewenste doelstellingen en prestaties te behalen. De juiste technieken helpen jou om als leidinggevende hierin een sleutelrol te spelen en het evaluatiegesprek om te buigen van een nood naar een deugd.

Catusco_training-evaluatiegesprekken-voe
Catusco_JennyCornelis_assertief communic

Assertief communiceren

Om te kunnen communiceren op een krachtige manier waarbij je zowel respect hebt voor jezelf als de ander, is assertiviteit een must. 

In deze training leer je duidelijk te maken wat je denkt, voelt en wilt zonder het respect voor je gesprekspartner uit het oog te verliezen. Hierdoor wordt je zelfvertrouwen versterkt, verbeteren je relaties en vermijd je onnodige stress en spanning. Bovendien brengt het je dichter bij je doelen.

Communicatie met impact

We communiceren allemaal, bewust en onbewust. Maar wat is eigenlijk het doel van je communicatie? Al te vaak is je doel niet helder genoeg, waardoor ook het resultaat tegenvalt. Efficiënte communicatie vraagt inspanning.

In deze training leer je verschillende hulpmiddelen kennen die je zullen helpen om doelgerichter te gaan communiceren en het beoogde doel ook daadwerkelijk te behalen.

Catusco_communiceren-met-impact.jpg

Interesse in één van deze opleidingen voor jouw team?

Of wil je eerst overleggen wat voor jullie context het beste is?

Catusco_103_5710_edited.jpg

Bedankt voor de fijne opleiding! Ik heb veel bijgeleerd op vlak van communicatie. Vooral toepasbaar op het werk maar ook daarbuiten. Het enthousiasme en actief te werk gaan van onze trainer zorgde voor een fijne sfeer tijdens de training.

Super motivating trainer, training really suited to the group and needs, it's the first training of my life or I did not have a "minute" of falling asleep! :-)

Deze opleiding werd gegeven door Jenny, een zeer sympathieke vrouw die weet waarover ze spreekt. Het is niet enkel theorie maar deze wordt toegepast op je eigen manier van werken. De training houdt rekening met de noden van trainees. Het geeft een duidelijk zicht over de verbeterpunten en sterke punten in je dagdagelijkse leven. Zeker een aanrader!

bottom of page