top of page
catusco-communication-skills.jpg
About

Communication Skills

Communicatie kan je leren! Door je vaardigheden aan te scherpen en in de praktijk toe te passen, lukt het je beter om je boodschap helder over te brengen, waardoor je meer impact hebt en je ook lastige situaties bespreekbaar kan maken. 

Samen gaan we aan de slag met vaak voorkomende struikelblokken als: 

 • Mijn intentie is goed en toch komen mijn woorden vaak verkeerd over. 

 • Mijn boodschap zorgt niet voor het gewenste effect bij de ander. 

 • Mijn team wil open communicatie, maar feedback geven én ontvangen blijft moeilijk. 

 • … 

Het aanbod bestaat uit verschillende opleidingen. Per thema ligt de focus op een specifiek aspect van communicatie. De opleiding zet telkens in op zowel bewustwording als op het inoefenen van de concrete vaardigheden.

Insights Discovery

Jouw kleurrijke profiel 

Met Insights Discovery leer je jezelf nog beter kennen. Met inzicht in de kleurrijke profielen kan je je communicatie beter aanpassen aan de ander, zodat de ander je boodschap gemakkelijker kan ontvangen en jij toch trouw blijft aan jezelf. 

Insights Discovery is een helder en toegankelijk kleurenmodel. Het geeft je meer inzicht in de onderlinge voorkeuren en verschillen, waardoor je zowel jezelf als anderen beter kan begrijpen. De kleuren bieden bovendien een gemeenschappelijke taal, wat het mogelijk maakt om communicatiebehoeften te verduidelijken. Als je weet wat de ander nodig heeft, is het makkelijker om je eigen boodschap hierop aan te passen en tegelijkertijd zelf ook beter begrepen te worden. De kleuren maken het mogelijk om dichter bij elkaar te komen staan. 

Catusco Insights Discovery training
Communication Skills Training & Coaching door Catusco

Focus op één aspect

Steeds op maat

Communicatie omvat veel verschillende aspecten, die elk hun eigen specifieke aandacht verdienen. De opleidingen richten hun focus op één aspect: 
 

 • Assertiviteit 
  Je leert je boodschap op een krachtige manier brengen, met respect voor jezelf en de ander. Het sterkt je zelfvertrouwen, brengt je dichter bij je doel, verbetert je relaties en vermijdt onnodige stress en spanning bij beide gesprekspartners.
   

 • Feedback geven & ontvangen 
  Feedback is een geschenk. Met jouw constructieve boodschap help je zowel de ander als jezelf groeien. Hoe geef je jouw constructieve geschenk? Hoe kan jij het geschenk ontvangen? 
   

 • Train the trainer
  Sta jij ook in de rol van trainer? Wil jij op een interactieve en inspirerende wijze je kennis aan anderen overbrengen? Welke aanpak werkt het beste? Vind je het spannend om flexibel om te gaan met weerstand en ander gedrag van je deelnemers? Laat ons samen oefenen! 

 • … ​

Met acteurs

Levensechte situaties

Werken met acteurs maakt de opleiding nog levendiger. Zij kruipen ten volle in de huid van je klant, collega, leidinggevende, … en laten je oefenen met jouw concrete situaties. Je waant je niet alleen in de reële situatie, het zorgt er ook voor dat de je jouw persoonlijke inzichten sterker vasthoudt. 

Catusco Communication skills met acteurs
bottom of page