top of page

Group Dynamics

Efficiënt kunnen werken geeft veel voldoening. Het zorgt ervoor dat je gedaan krijgt wat je gepland had, dat je op het einde van de dag energie overhoudt en tevreden je werkdag kan afronden. Wanneer de efficiëntie niet optimaal is, heeft dit vaak niet (alleen) te maken met inhoudelijke werkprocessen. Veelal zijn het intermenselijke relaties en dynamieken die sterk bepalend zijn voor de output aan energie en efficiëntie. 

 

In deze trainingen komen tools aan bod die zowel op individueel vlak als in teamverband de efficiëntie aanzienlijk zullen verhogen. De focus hierbij blijft echter steeds op de mens liggen. Je leert jezelf en jouw voorkeuren kennen en krijgt inzicht in het gedrag van anderen, waardoor veel problemen voorkomen worden. We leren deze tools zo inzetten dat je er meester van wordt en geen slaaf. Zo verbeteren niet alleen de prestaties, maar neemt ook het welbevinden toe!

 

Heb je naast soft skills efficiency management ook nood aan hard skill opleidingen? Dan verwijs ik je graag door naar een geschikte expert in dit domein

In het aanbod hieronder vind je een aantal trainingen terug als inspiratie. Wil je graag een training op maat, dan puzzelen we met deze bouwstenen en andere tools uit mijn rugzak vol ervaring  een training in elkaar die helemaal past bij de noden van jouw team.

Insights Discovery 
Persoonlijkheidsprofiel

Insights Discovery is een eenvoudig en toegankelijk kleurenmodel voor persoonlijke ontwikkeling dat mensen een uitgebreide beschrijving biedt van hun persoonlijkheid en hun voorkeuren qua communicatie. Meer inzicht in zichzelf en in anderen is het resultaat.

Binnen dit model is het teamwiel een mooi instrument om naar teameffectiviteit te kijken. Op basis van de persoonlijkheidsprofielen van elk van de teamleden kunnen we gaan sleutelen aan actieplannen waarmee het team vooruitgang kan boeken en zijn doelstellingen kan realiseren. Dit levert een werkomgeving op waarin vernieuwing, creativiteit en productiviteit floreren.

INSIGHTS-DISCOVERY-CATUSCO.jpg
Catusco_JennyCornelis_action-management.

Action Management

In deze training leer je als team effectief en efficiënt werken, schep je meer duidelijkheid in ieders job en zoom je in op tal van aspecten die daarbij komen kijken.

Je gaat samen met je teamleden aan de slag met handige tools en krijgt inzicht in zowel jouw manier van werken als in die van anderen.

 

Het resultaat? Je ervaart meer controle en perspectief in alles wat je doet en krijgt meer rust in je job én in je hoofd.

Collectieve Intelligentie

In deze training leer je als team om efficiënt en participatief samen te werken. Je gaat aan de slag met concrete situaties uit je bedrijf. Je ontdekt hoe je als team praktische en relevante oplossingen kunt creëren en hoe je efficiënt collectieve en individuele beslissingen kunt nemen met respect voor alle teamleden.

Catusco_JennyCornelis_collectieve-intell

Interesse in één van deze opleidingen voor jouw team?

Of wil je eerst overleggen wat voor jullie context het beste is?

Omdat we een virtuele sessie hadden, moest onze lesgever creatief zijn om het interactief te maken. Ik vond dat ze dat heel goed heeft aangepakt en de afwisseling tussen theorie en bespreekmoment/opdracht in kleine groepen a.d.h.v. een break-out room vond ik zeer positief. Dit zette ons tot denken, leidde tot verschillende nieuwe inzichten en het helpt om de materie beter te begrijpen én te onthouden.

Super motivating trainer, training really suited to the group and needs, it's the first training of my life or I did not have a "minute" of falling asleep! :-)

Deze opleiding werd gegeven door Jenny, een zeer sympathieke vrouw die weet waarover ze spreekt. Het is niet enkel theorie maar deze wordt toegepast op je eigen manier van werken. De training houdt rekening met de noden van trainees. Het geeft een duidelijk zicht over de verbeterpunten en sterke punten in je dagdagelijkse leven. Zeker een aanrader!

bottom of page