top of page

People Management

People management is de kunst om ervoor te zorgen dat zowel jij als je medewerkers optimaal in staat zijn om het beste van zichzelf te geven. Zodat de beoogde resultaten kunnen behaald worden én de energie bij iedereen hoog blijft. Dit is geen evidentie en vraagt behoorlijk wat kennis, kunde en ervaring. Als coach, trainer en consultant help ik jou om kennis en kunde op te doen, zodat je dit kan omzetten in de praktijk en je ervaring vanzelf volgt. 

Ik ondersteun je met individuele coaching, met groepstraining, of met een combinatie van beide. Je wordt uitgenodigd om 'het probleem' anders te gaan bekijken, steeds in een veilige en respectvolle sfeer. Zo komt er ruimte om te kunnen begrijpen wat er in de weg staat of wat ontbreekt, en worden andere mogelijkheden zichtbaar. Ik inspireer en toon de mogelijkheden. Jij kiest het pad dat het beste bij jou past. 

Samen kunnen we aan de slag gaan met bijvoorbeeld deze vragen:

  • Ik merk dat ik op sommige medewerkers meer impact heb dan op anderen? Hoe kan ik dit veranderen?

  •  Ik haal m'n deadlines niet, terwijl ik zo hard werk. 

  • Ik voel dat ik als leidinggevende tekort schiet. Waar en wat heb ik nog te leren? 

  • Hoe kunnen we meer verantwoordelijkheidszin stimuleren i.p.v. de 'paraplumentaliteit' die er nu heerst?

  • Hoe kunnen we als team de efficiëntie verhogen, en liefst zo praktisch mogelijk?

  • Hoe kunnen we de strubbelingen in het team aanpakken en vermijden?

  • Ik merk dat één of meerdere medewerkers onder stress gebukt gaan. Hoe kan ik erger voorkomen?

  • Hoe kan ik de veerkracht verhogen om met moeilijkeden om te gaan?

  • Enzovoort ...

Ontdek het aanbod hieronder:

MBTI persoonlijkheidsprofiel

Dankzij kennis van je eigen persoonlijkheidsprofiel leer je jezelf beter te begrijpen. Inzicht in het profiel van anderen maakt samenwerken met hen niet alleen veel fijner, maar ook efficiënter.

Meer dan 4000 wetenschappelijke studies bevestigen de doeltreffendheid van deze tool.

Catusco_MBTI.jpg
INSIGHTS-DISCOVERY-CATUSCO.jpg

Insights Discovery 
Persoonlijkheidsprofiel

Insights Discovery is een eenvoudig en toegankelijk kleurenmodel voor persoonlijke ontwikkeling dat mensen een uitgebreide beschrijving biedt van hun persoonlijkheid en communicatie voorkeuren. Meer inzicht in zichzelf en in anderen is het resultaat.

De gemeenschappelijke kleurentaal maakt het makkelijker om kwaliteiten en valkuilen te benoemen en om bruggetjes te slaan naar collega's. Dit zorgt ervoor dat teams en teamleden optimaal kunnen presteren.

Persoonlijk leiderschap

Wie de teugels van zijn eigen leven in handen wil houden, kan best wel wat inzichten en tools gebruiken. Je kan immers nooit bepalen wat er op je pad komt, maar wel hoe je reageert en ermee omgaat.

catusco_persoonlijk_leiderschap.jpg

Train the trainer

In deze training leer je op een interactieve en inspirerende manier kennis over te brengen aan anderen: aan collega’s, klanten of cursisten. Je gaat actief oefenen om met vragen, weerstand, niveauverschillen en nog veel meer om te kunnen gaan.

catusco_Jenny_Cornelis_Train_the_trainer
catusco_situationeel_leiderschap.jpg

Situationeel leiderschap

Leidinggeven is lang niet altijd makkelijk en bovendien levert dezelfde manier van leidinggeven niet bij iedereen het gewenste resultaat op. In deze training leer je verschillende leiderschapsstijlen kennen, die je mogelijkheden enorm verrijken. Context, noden en persoonlijkheid zijn slechts enkele topics die we aansnijden om jouw leiderschap te optimaliseren.

Catusco_change_management.jpg

Change Management

Het achterliggende patroon van verandering is altijd hetzelfde. Door dit patroon te begrijpen, leer je beter omgaan met verandering en ontdek je de noden die telkens zullen opduiken.

Veerkracht

Je wordt begeleid tijdens je zoektocht naar de beste manier om voor jezelf te zorgen. In deze training doe je tal van nieuwe inzichten op waardoor je terug meer in je kracht zal staan, als medewerker én als mens. 

Catusco_JennyCornelis_veerkracht.jpg
Catusco_JennyCornelis_stress-management.

Stress Management

Bepaal wat er op technisch, organisatorisch of menselijk vlak nodig is om jou en je medewerkers te ondersteunen bij stress. Reduceer overprikkeling en vereenvoudig de context.

Wil je ondersteund worden in je People Management?

Wil je een bepaalde situatie of een huidig probleem voorleggen?

Catusco_103_5710_edited.jpg

Een supertoffe training die niet saai is. Actieve oefeningen om de aandacht erbij te houden! En zeker aan te raden!!

De online opleiding zat goed in elkaar. De trainster was zeer goed voorbereid, waardoor alles soepel verliep. Tijdens de training leidde ze ons in breakout rooms, wat de training interactief maakte. Ze gaf het gevoel dat alles bespreekbaar was en dat bood de veiligheid om dieper te graven en door te vragen, zodat elk individu het beste uit de training kon halen voor hem/haar.

Jenny is een zeer competente coach (ze straalt ook rust uit wat me ook meteen op mijn gemak brengt). De materie is zeer actueel en interessant en gekoppeld aan de praktijk.

bottom of page